La Reliure d'Aujourd'hui et les Ecrivains Belges

La Reliure d'Aujourd'hui et les Ecrivains Belges
Datum
03 oktober 2014 - 18 oktober 2014
Plaats
Université de Liège Galerie Wittert Place du 20 Août,7, 4000 Liège
Organisatie
ARA Belgica

OPENING> op donderdag 2 okober

In samenwerking met ARA (Les amis de la Reliure d'Art)stelt de universiteit van Luik haar artistieke boekwerken tentoon in een nieuwe tentoonstelling met als titel : La reliure d'aujourd'hui et les écrivains belges.
Helemaal gewijd aan de hedendaagse boekbinding, biedt deze tentoonstelling een grote waaier van werken die ons Belgisch talent illustreert.
Het accent ligt op de relatie van de boekbinder met de schrijver, de bibliofiel en de verzamelaar en toont hiermee aan dat de hedendaagse boekbinding geen geïsoleerde bezigheid is, maar in symbiose is met het boek dat hij bewerkt.
De tentoongestelde werken zijn van kunstenaars die zich hebben ingeleefd in de wereld van de Belgische literatuur.
Het resultaat zijn boeken die "aangekleed" zijn op maat van hun inhoud en een eerbetoon aan hun schrijver. Een ruim palet van werken voor iedere veeleisende amateur.
Daarnaast is er een tentoonstelling van bewerkt papier, een belangrijk onderdeel van de boekbinding, een vuurwerk van kleuren en motieven.
Deze papierkunstwerken zijn pareltjes van het talent van kunstenaars zoals Armand Danze, Rose Marie Dath, Renée De Gent, Anneke Linssen, Mireille Poulet en Marie-Thérèse Vercheval.
Ook Chromecotepapier van Michèle de Bellefroid wordt getoond, alsook enkele proefstukken van haar leerlinge van het instituut Ter Kameren, Françoise Bausart.

Collections artistiques de l’Université de Liège
Galerie Wittert
Place du 20-Août, 7
4000 Liège

Exposition accessible librement du 3 au 18 octobre, du lundi au vendredi de 10h à 12h30 et de 14h à 17h ; le samedi de 10h à 13h.
Vernissage le jeudi 2 octobre à 18h.
Possibilité de visites guidées (asbl Art&fact : 04 366 56 04 / art-et-fact@misc.ulg.ac.be).

www.wittert.ulg.ac.be